zondag 3 juli 2011

dag 3 in Nairobi

Zondag, alweer. Iets minder dan een week was ik nog aan het werk... Wat gaat het snel! Vanmorgen hebben we met Rob ge-ontbijt in het Serena hotel. Rob is ook een ex collega van Michiel. Hij werkt momenteel in Nigeria, maar was op doorreis naar Zuid-Sudan even in Nairobi. Ook dat was erg gezellig, zien we vast nog vaker terug.

Tobias nog even gebeld ondertussen, gelukkig is hij gezellig aan het logeren bij opa en oma, dus voor ons even geen zorg! Na het ontbijt zijn we even in een andere mall, the Junction, gaan kijken en wat inkopen gedaan. De Junction ligt vlakbij tobias zijn toekomstige school. Ook daar veel uitbreiding en de winkels zien er allemaal best ok uit, al zijn spullen vaak mbt kwaliteit toch wel minder dan in Nederland en helaas (en dat zal je verbazen) meestal duurder of in elk geval gelijk geprijsd.

Kenia is echt geen goedkoop land, al zijn de lonen van mensen echt laag. Dus je beseft dat de gemiddelde keniaan echt niet in die mall komt, gewoon omdat ze niets wat daar wordt verkocht kunnen betalen. Onze huishoudster (maakt schoon, kookt, wast, strijkt en past en passant ook nog op Tobias) verdient 80 euro per maand. Eerst voel je je dan enorme uitbuiter, maar veel meer betalen heeft ook haken en ogen... schrijf ik later nog wel eens ove. Tja dat geeft stof tot nadenken!

Na de mall even terug naar het hotel om wat zaken te regelen ivm huur van het huis. Daarna in auto eerst naar Saskia om huur van het huis rond te breien. Daar ontmoeten we ook Rosa, onze huishoudster. Lief en verlegen, maar ik denk dat het wel goed komt. Morgen zie ik haar weer als ik om 10.30 uur erheen ga met alle tassen en spullen om in het huis uit te laden.

Nadat we alles hadden besproken gingen we door met de taxi naar Kim en Alexander en hun 2 zoontjes. Zij zijn Nederlands en wonen al 2 jaar in Nairobi. Het etentje was heel gezellig en ook leuk om te zien hoe een Nederlands gezin met jonge kinderen leeft in Kenia. Het gaf ons in elk geval een goed gevoel, we krijgen er steeds meer zin in.

Nog 1 dagje en dan zit ik al weer in het vliegtuig terug naar Nederland. Dat zal raar zijn, Nederland is toch wel heel anders dan Kenia, maar niet per definitie beter om eerlijk te zijn. En thuis wacht me nog een enorme klus mbt verhuizing, pffff, nog maar even niet aan denken!

Geen opmerkingen: